Жива кухня третього тисячоліття. Продовження

Жива кухня третього тисячоліття. Продовження

Цей матеріал не є пропагандою і носить виключно пізнавальний характер. Наступним кроком до третього тисячоліття є роздільне живлення, основний принцип якого - вживання(у одну їду) тільки однорідних продуктів.

Скажімо, якщо Ви їсте овочі, то їжте тільки овочі, якщо м'ясне блюдо, то тільки його. Річ у тому, що нашому травному тракту простіше впоратися з однорідною їжею. Якщо ж в нього поступає змішана їжа, то з більшою її частиною наша система травлення не справляється і залишки цієї їжі просто гниють в шлунку. Також процес гниття може спровокувати неправильне вживання води. Так-так! Води! Воду необхідно пити за 15 хвилин до їди і через 2 години після, інакше неминуче усе те ж гниття в шлунку.


І нарешті, останнім кроком є сироїдіння. Що ж можна їсти, щоб стати здоровим і щасливим? На перший погляд здається, що практично нічого. Але все не так страшно. Сироїди їдять свіжі, морожені або сушені овочі і фрукти, морські водорості, горіхи, насіння, мед, блюда з пророщеного насіння(пшениці, кукурудзи, квасолі і так далі).

Напевно у багатьох виникне питання з приводу останніх: чому саме пророщені? Ми споживаємо звичайне насіння: злаки, бобові і тому подібне. Вони є по суті субстанцією з крохмалю, білків, жирів і інгібіторів. Останні перешкоджають травленню. Зовсім інше - це проросле насіння. Їх структура зазнає значні позитивні зміни для нашого травного тракту. Так, інгібітори в пророслому насінні гинуть, крохмаль перетвориться в солодовий цукор, білки - в амінокислоти, жири - в жирні кислоти. Відчуваєте різницю? Пророщене насіння вже половину роботи шлунково-кишкового тракту виконали за наш організм, заощадивши для нас життєву енергію. Окрім цього, пророщене насіння ще і обдарує наш організм корисними речовинами: вітамінами і мікроелементами, які поліпшать наш обмін речовин, очистять організм, зміцнять імунітет, вилікують від хвороб. Пророщене сім'я - це немов щонайпотужніший викид енергії народження. У звичайному ж сім'ї ця енергія просто замкнута.

Бонус. Як проростити насіння

1. Рано вранці замочите насіння у воді.

2. Увечері промийте замочені уранці насіння через друшляк і накрийте мокрою ганчіркою.

3. Уранці насіння перетвориться на живу їжу.

Пророщене насіння сироїди їдять, звичайно ж, в сирому вигляді. Їх необхідно ретельно жувати. Але доводиться визнати, що іноді в процесі жування пророщеного насіння у роті утворюється резиноподібна маса. Це означає, що сім'я не підходить для пророщування і необхідно підібрати інший сорт. А у бобових, наприклад, в сирому вигляді смак не особливо приємний. Для поліпшення смакових якостей насіння зазвичай кидає в окріп(але не в киплячу воду!).

Сироїди вважають, що ті овочі, які вживати в сирому вигляді неможливо(картопля, кабачок і так далі), не є корисними для організму. Зате уся морська риба і ракоподібні вважаються придатними для споживання в сирому вигляді після спеціального засолу з природних приправ.


Але тут необхідно відмітити, що найбільш строгі сироїди не вживають ні сіль, ні усе те, що раніше бігало, стрибало, літало або плавало.

Характерним явищем при переході на сироїдіння являється ряд очисних криз. У цей період організм перебудовується на нову систему живлення, і у зв'язку з цим можуть загостритися хронічні захворювання. Але не коштує цього лякатися. З такими кризами краще всього справляється голодування на кип'яченій воді.

Спочатку все може здатися дуже складним, мудрованим, незвичним. Насправді сироїдіння — це величезний світ, який можна відкривати знову і знову. Врешті-решт, згадаєте, що в природі жодна жива істота не готує собі їжу на вогні. І нічого — фауна Землі досить різноманітна і живуча.

Від сирої їжі неможливо видужати, незалежно від кількості з'їдених калорій! Прибічниками сироїдіння є такі відомі особи як Вадим Зеланд, Михайло Задорнов, Сергій Лазарєв. Аршавир Тер-Ованесян(Атеров) присвятив сироїдінню цілу книгу «Сироїдіння, або Новий світ, вільний від хвороб, вад і отрут», а Олександр Чупрун видав книгу «Що таке сироїдіння і як стати сироїдом».

На закінчення хотілося б відмітити, що жива кухня сама по собі не в змозі зробити Вас здоровою людиною. Без фізичного навантаження на шляху до здоров'я і енергетичного підйому не обійтися. Причому не обов'язково виснажувати себе на біговій доріжці або на інших тренажерах. Усе екстремальне - протиприродно. Тому, якщо Ви не прагнете до фігури манекенниці, необхідним мінімумом для хорошого самопочуття є піші прогулянки впродовж години на свіжому повітрі. І тоді коктейль із здорової їжі і руху виведе Вас на абсолютно інший рівень сприйняття життя!


Надрукувати