Модна мезотерапия

Модна мезотерапия

Мезотерапия сьогодні в моді. З нею пов'язують свої надії жінки, що активно займаються своєю зовнішністю і здоров'ям. Навіть ті, хто ніколи не відвідував салонів краси, чули про цей чарівний спосіб стати молодше. Тема актуальна, що інтригує і у зв'язку з цим активно обговорювана в популярних, наукових і навіть ділових засобах масової інформації.

Так що ж таке мезотерапия?


Як випливає з назви, це передусім терапія, тобто лікування. Якщо бути точніше, це один з методів лікування за допомогою лікарських засобів, ін'єкційний, що вводяться, минувши усі бар'єри. Термін «мезотерапия» був запропонований в 1958 році, проте сам по собі метод підшкірного введення ліків, звичайно, не новий.

Сьогодні мезотерапию практикують у багатьох країнах світу. Цей спосіб лікування знайшов своє місце в самих різних областях медицини - в стоматології, спортивній і реабілітаційній медицині, ревматології, неврології, анестезиологии, естетичній медицині. Так що мезотерапия - це досить стара, перевірена практикою методика, а не чергова сенсація-одноденка. Нинішня популярність мезотерапии багато в чому пояснюється тим, що завдяки прогресу фармакології і фізіології сфера її застосування і можливості розширилися і вийшли за рамки суто лікувальної області. З розвитком косметології і естетичної медицини мезотерапия набула широкої популярності і увійшла до нашого повсякденного життя.

Дія мезотерапии заснована на трьох основних складових:

- фармакологічна дія введеного препарату;

- реакція шкіри на механічне ушкодження;

- реакція крові і лімфи на препарат.

Метою мезотерапии є отримання лікувального ефекту за рахунок дії препарату, стимуляції біологічно активних точок шкіри, активації потоку крові і лімфи і механізмів адаптації клітин до ушкодження.

Сучасний арсенал препаратів, що використовуються в естетичній мезотерапии, досить широкий. Використовуються як монопрепарати, у складі яких тільки одна активна речовина, так і суміші(коктейлі, як їх прийнято називати в мезотерапии), в яких поєднується декілька активних з'єднань. Коктейлі можуть бути вже готовими, а можуть готуватися безпосередньо перед ін'єкцією.


У областях декольте, особи і шиї найбільш затребувані омолоджуючі ефекти, такі як розгладження, пожвавлення метаболічних процесів і підтяжка. Найефективніші інгредієнти в мезотерапии цих зон : коензими, нуклеїнові кислоти, мінеральні речовини, органічні кислоти, амінокислоти, гіалуронова кислота, вітаміни А, Е, З, групи В і вітамін К.

Свідченнями для проведення мезотерапевтических процедур на тілі являються целюліт, синдром важких ніг, судинна патологія. Серед препаратів, що вводяться, можуть бути: дренирирующие(покращують вступ продуктів метаболізму і шлаків в лімфатичну систему, очищаючи тим самим організм), що покращують кровообіг(зміцнюють судинну стінку, знижують проникність капілярів), ліполітичні(зменшують об'єм жирової тканини, запобігають розмноженню жирових клітин).

Мезотерапия використовується і для волосся. З її допомогою лікують різні форми облисіння. Це також прекрасна профілактика випадання волосся.

Побічні ефекти, спостережувані після мезатерапевтической процедури, можна умовно розділити на пов'язані з препаратом(специфічні) і пов'язані з технікою проведення(неспецифічні). До специфічних реакцій відносяться алергічний дерматит(почервоніння, висипання у вигляді бульбашок) і анафілактична реакція(набряк шкіри, свербіж, пухирі), які можуть бути викликані не лише препаратом, що вводиться, але і анестезією і численними механічними ушкодженнями в результаті уколів. До неспецифічних відносяться біль, крововиливи і почервоніння.

Не рекомендується проводити сеанси мезотерапии під час менструації і за декілька днів до неї, при пониженому імунітеті, прийомі аспірину і за наявності алергічних реакцій.

Курс мезотерапии зазвичай займає 5-6 місяців і складається з 10 процедур. При хронічних захворюваннях(акне, алопеція) кількість сеансів може доходити до 20.

Як мінімум доба після процедури слід утримуватися від відвідування басейну і солярію, не проводити масаж оброблених ділянок. Між сеансами мезотерапии шкіру треба ретельно очищати і захищати від несприятливих чинників зовнішнього середовища і сонця.

Будьте красиві і здорові!



Надрукувати