Чим небезпечні сайти і додатки для знайомств, і чим їх замінити

Чим небезпечні сайти і додатки для знайомств, і чим їх замінити

Сучасні технології дозволяють нам заводити нові знайомства не виходячи з будинку. Використовуючи додатки для смартфону, можна познайомитися з представником протилежної статі, що вже підходить під особисті мінімальні вимоги: вік, зростання, вага, сфера діяльності. На перший погляд, це відмінний шанс знайти свою другу половину і навіть завести сім'ю. Але тут є декілька прихованих небезпек, про які розповість "Publish Ukraine".

Небезпека №1: Фейковие анкети

Нічого не варто завести фейковую, тобто що не відповідає дійсності, анкету, і вказати в ній неправдиві дані про себе. Деякі люди вважають за краще навіть красти чужі фото.


Це робиться для того, щоб представити себе при спілкуванні в кращому світлі. Домовляючись про побачення з таким користувачем, хлопець або дівчина ризикують при зустрічі виявити зовсім не таку людину, яку встигли намалювати у своїй уяві.

Фейковие сторінки відрізняються мінімальною інформацією про їх власника. На них немає свіжих фото, неможливо зрозуміти, чим зайнята людина в даний момент.

Цілком імовірно, що людина створила неправдиву анкету виключно для своєї розваги. Насправді він не збирається ні з ким зустрічатися і даремно витрачає чужий час.

Небезпека №2: Шахраї

Існує особлива категорія людей, які заводять анкети зі свідомо недобрим наміром. Найчастіше метою знайомства є "розлучення" свого співрозмовника на гроші. Це може бути зроблено різними способами.

  • Розгорається віртуальний роман, потім один партнер повідомляє другий, що у нього виникли серйозні проблеми, і просить дати грошей у борг. Після отримання суми заносить благодійника в чорний список.
  • Дівчина домовляється про зустріч в ресторані і пропонує переказати гроші, щоб вона могла забронювати столик. Підсумок передбачуваний - чорний список.
  • Мають місце бути різні дрібні прохання в ході нібито романтичного спілкування: сплатити мобільний зв'язок або купівлю в інтернет-магазині, причому як з боку жінок, так і з боку чоловіків.

Загальна схема залишається єдиною: справжньою метою знайомства є не щире спілкування зацікавлених одна в одній людей, а відбирання фінансових коштів.

Небезпека №3: Сексуальне полювання

Багато чоловіків не сприймають серйозно дівчат, що шукають віртуальні знайомства в Мережі. Вони вважають, що метою такого спілкування є ні до чого інтимні зустрічі, що не зобов'язують. Як правило, такі молоді люди можуть мати одночасно декілька партнерок.

Це не сприяє зародженню серйозних стосунків і потенційно може зашкодити здоров'ю. Існує величезна кількість статевих інфекцій, які ніяк себе не проявляють, але поступово підривають інтимне здоров'я і призводять до ускладнень у вигляді важких запалень або навіть проблем із зачаттям.

До того ж, між партнерами часто виникає нерозуміння. Один вважає, що знайшов свою любов, тоді як для другого це усього лише гра. Щоб уникнути розчарування і почуття обманутости, свої істинні мотиви до спілкування треба означати "на березі".


Чим замінити віртуальне спілкування?

Інтернет може багато що, але він не надає можливості дійсно добре упізнати людину. Нерідко коротка особиста зустріч виявляється информативнее, чим декілька місяців віртуального спілкування.

Вести активний спосіб життя корисніше і цікавіше, ніж проводити час у своєму смартфоні. Завжди можна вийти за межі маршруту "робота-будинок-робота", знайти хобі і набути нових знайомих.

Ось декілька варіантів:

  • танці;
  • волонтерська діяльність;
  • відвідування творчих майстер-класів;
  • зайняття спортом;
  • відвідування культурних заходів: виставок, концертів, театральних постановок;
  • активний відпочинок: в зимовий час - сноуборд і лижі, в літнє - ролики, кінні прогулянки.

Безперечні плюси такої тактики полягають в тому, що не треба гадати, чи розділяє людина твої захоплення. Якщо ви разом сплавляєтеся на байдарці у складі групи ентузіастів, між вами явно є щось загальне.

З'являється шанс подивитися, як людина поводиться в екстремальній ситуації, який він в творчому процесі, як сприймає жарти і в якій манері спілкується з оточенням. Це прекрасна можливість побачити його сьогодення, без віртуальної удаваної таємничості.

При виборі партнера ми неусвідомлено звертаємо увагу на його манеру рухатися і жестикулювати, навіть на його запах. Ці невербальні знаки можуть як розпалити, так і загасити романтичний зв'язок, що зароджується, а прочитати їх заздалегідь по віртуальному листуванню неможливо.

Тому справжнє, живе спілкування завжди буде в пріоритеті, головне - випромінювати позитив і не боятися нових зустрічей.

 



Надрукувати