Мрії збуваються.

Мрії збуваються.

Мріяти не шкідливо. Якщо ви так думаєте, то глибоко помиляєтеся. Це залежить від того, дивлячись про що мріяти і як. Ларошфуко одного разу сказав: «На світі мало недосяжних речей; будь у нас більше наполегливості, ми могли б відшукати шлях майже до будь-якої мети».

Так, іноді дійсно «марити наяву» - шкідливо. Наприклад, коли яка-небудь мрія переростає в нав'язливу ідею і ви підпорядковуєте їй усе своє існування. З іншого боку, не мріяти зовсім не менш шкідливо, чим мріяти неправильно. Скажімо, думаючи виключно про заморського принца, ти засиджуєшся в дівах до 48 років. Чи, бажаючи прославитися на весь світ, наважуєшся на пограбування знаменитого музею. Надмірна мрійливість може привести також до апатії, відірваності від реального життя і постійних депресій, тому що, проводячи велику частину часу у своєму маленькому світі марень, повертатися в наш земний «рай» з кожним разом важче. А мріючи в недозволеному місці, взагалі можна угодить під машину або перерахувати сходинки яких-небудь довгих сходів.


З іншого боку, мрії дають нам стимул до життя, іноді скрашують гіркоту справжнього моменту, допомагають безкоштовно, але чудесно відпочити, надихають на подвиги і відкриття, примушують поворушитися. Мрії, зрозуміло, бувають різні: блакитні і рожеві, серйозні і безглузді, пристрасні і не дуже. Але все таки спробуємо розділити їх на 3 основних, хоча і умовних, групи.

Мрії нездійсненні - це коли ви мрієте про те, що, в принципі, може здійснитися в реальному житті, тільки точно не у вашій. Скажімо, ви спите і бачите стать топ-моделлю номер один при повній відсутності зовнішніх даних для цієї професії, вийти заміж за президента США, навіть не будучи американською громадянкою, або полетіти в космос, нічого не маючи спільного з космонавтикою, окрім цієї самої мрії.

Мрії здійсненні теж можна поділити на дві категорії. Перші - що вимагають тільки вашої активності. Наприклад, вільно говорити на 5 мовах, відпочити на Ямайці, вивести новий сорт редиски, зробити, нарешті, ремонт в квартирі. Другі - коли разом з вашою активністю важлива і роль випадку, доля удачливості. Наприклад, якщо ви мрієте обійняти посаду генерального директора, то спершу вона повинна виявитися вакантною.

«Мрія ідіота« найчастіше буває у людини одна. Це абсолютно безглузда мрія, яка може бути, в принципі, як здійсненною(коли директор банку, наприклад, мріє стати продавцем морозива, але він адже ніколи ним не стане), так і немає(коли вчителька літератури мріє особисто познайомитися з Олександром Сергійовичем Пушкіним). Сюди ж можна віднести колись нешкідливу і щиру дитячу мрію(типу дістати чарівну паличку), яка періодично переслідує невдалого мрійника, що явно вийшов з дитячого віку.

Одними мріями постійно жити неможливо. Найбільша помилка багатьох людей - жити не сьогоденням, а майбутнім, жити сподіваючись на диво, на раптове виконання сокровенних мріянь. До кожної мрії слід підходити практично і щодня «казку робити бувальщиною». По можливості намагайтеся не відкладати здійснення мрії. Річ навіть не в тому, що невиконане бажання спалює людину зсередини, просто життя йде. А що, якщо ви так і не встигнете себе порадувати?

Потрібно вчитися мріяти, потрібно вчитися здійснювати свої мрії. Як це зробити? Дуже просто - усього лише почати діяти!


Надрукувати