Як відрізнити багатих людей від бідняків?

Як відрізнити багатих людей від бідняків?

Світогляд і модель поведінки(образ мислення) забезпечує багатим людям можливість постійно бути попереду і заробляти практично на всьому. Людина ж з бідним мисленням не може утримувати великі гроші в руках, тим більше — примножувати капітал. Спробуємо зрозуміти, як мислять багачі.

Відомий факт: мислення багатої людини в корені відмінне від мислення бідного. Саме унаслідок мислення, що програмує на бідність, багатьом людям не вдається стати успішними і добитися фінансового благополуччя.


Спробуємо разом розібратися, як мислять багаті люди. У чому запорука їх успіху? Існує сім відмінностей в мисленні багатих і бідних людей:

  • Якщо звичайним людям властиво говорити, що гроші є коренем зла, то багаті злом рахують бідність. Вони не говорять, що не стануть заробляти гроші тим способом, від якого більшість людей відгукуються, використовуючи словосполучення "це не моє". Людина з мисленням, запрограмованим на багатство, ставить перед собою мету заробити багато грошей і домагається її усіма доступними йому способами, без відмовок і виправдань.
  • Більшість середньостатистичних громадян відзиваються про егоїзм як про одну з людських вад. Багата людина ніколи не назве егоїзм вадою. Для того, щоб отримати бажане, необхідно мати здоровий егоїзм і не озиратися на думку оточення, не намагатися догодити комусь на шкоду собі і своїм інтересам. Людина з мисленням багатих людей заявляє: "Я хочу цього", — і уперто йде своїм шляхом, намагаючись досягти поставленої мети. Це здорово!
  • Бідним людям властиво мріяти про те, що одного разу в їх житті станеться диво і на них невідомо звідки звалиться стан. Людина з мисленням, запрограмованим на багатство, не чекає від життя чудес, він знає, що йому необхідно багато і наполегливо працювати, щоб стати забезпеченим і успішним. У нього немає часу на химерні мрії.
  • Багатим людям властиво думати про майбутнє і будувати плани, бідним — зітхати, згадуючи про щасливі часи, які залишилися далеко у минулому. Це марна трата часу і сил, яка не приносить дивідендів. Тільки плануючи свій успіх і додаючи усе можливе зі свого боку, щоб його добитися, людина стає будівельником своєї долі і свого щастя і набагато швидше стає фінансово забезпеченою, чим скиглій, що зітхає про хороші часи, що канули в Лету.
  • Люди з мисленням, запрограмованим на багатство, розуміють, що успіху найлегше добитися у справі, яке подобається і яке здатне стати їх пристрастю. Бідні ж ходять на роботу, яку не люблять, і у зв'язку з тим, що роблять це "через не хочу", не здатні просунутися вперед і добитися успіху. Бідний боїться втратити стабільний доход, навіть якщо він невеликий. Людина ж з багатим мисленням не боїться ризикувати і отримує своє.
  • Багатим властиво думати про те, як правильно розпорядитися великою сумою грошей, щоб її примножити, керуючись правилом, що гроші повинні "працювати". Якщо ж бідна людина раптом виявляється володарем великої суми грошей, наприклад, завдяки виграшу в лотереї, то витрачає їх, не думаючи про необхідність розумного інвестування і зрештою повертається до свого звичного образу життю.
  • Багатих людей не задовольняє той багаж знань, який був отриманий під час навчання в інституті або університеті. Вони продовжують вчитися і придбавати нові знання. Люди з мисленням, що програмує на бідність, не думають про необхідність саморозвитку і вважають, що своє вже відучили.

Бідність є станом душі. Навіть якщо на даний момент відчувається нестача грошей, але людина почала мислити як багач, то рано чи пізно він доб'ється успіху.

Слід постаратися змінити свій образ думок, щоб стати хоч би на крок ближче до успіху у фінансовій сфері. Щоб розбагатіти, передусім слід викоренити в собі типові звички бідняків.


Надрукувати