Чи можна схуднути на картоплі?

Чи можна схуднути на картоплі?

Картопля - це овоч, який зазвичай виключають з дієт. Вважається, що картопля містить дуже багато крохмалю, а це може додати зайвих кілограмів. Проте все залежить від того, як готувати картоплю і як його вживати.

Чим корисна картопля для схуднення?


Цей овоч містить багато цінних речовин. Це кобальт, магній, фосфор, мідь, йод, натрій, кальцій, цинк, вітаміни групи В, З, рослинний білок, клітковина, крохмаль, вода. Макро- і мікроелементи, а також вітаміни важливі для здоров'я усього організму.

Що стосується клітковини, ця речовина особливо корисно для тих, що худнуть, клітковина сприяє насиченню і прекрасно очищає організм від шлаків і токсинів. Рослинний білок - ця теж речовина, сприяюча насиченню. А ось крохмаль в надмірних дозах може привести до зайвих кілограмів. Але при цьому він благотворно впливає на систему травлення.

Гідністю картоплі є його низькокалорійність. У 100 г продукту міститься всього 70 ккал. Звичайно, це величезний плюс для тих, що худнуть. І при цьому овоч надовго вгамовує голод. Це чудове поєднання і дозволяє худнути.

Але є один нюанс. Вживати картоплю потрібно правильно. Тобто, смажена картопля не допоможе стати стрункіше, адже використовується рослинна олія. Таке блюдо містить багато калорій. А ось варена і запечена картопля - це те, що треба для схуднення. Крім того, є цей овоч краще в першій половині дня, і робити це 4-5 раз на тиждень, а не щодня. Хоча існують спеціальні дієти на картоплі, які дозволяють їсти продукт щодня.

Картопляні дієти

Варіантів дієти на цьому чудовому овочі багато. Пробуйте різні і вибирайте на свій смак.

Тижнева дієта дозволяє вживати не лише картоплю, але і інші овочі, яйця, крупи, молоко, бобові, гриби, сир, курку.

Ось меню на день:


  • уранці - картопляне пюре із зеленню і часником або картопляна запіканка з овочами і зелений чай;
  • обід - суп і картопляний салат або курка і овочевий салат і трохи пюре, компот;
  • увечері - трав'яні чаї, кефір або ягоди.

Звичайно, можна скласти і інше меню, адже набір продуктів досить різноманітний. Єдине, чого бракує - солодощів. Якщо дуже хочеться солодкого, можна додати ягоди.

Ще один варіант картопляної дієти - короткий і жорсткий. Розрахована дієта на три дні. Можна вживати овочі, яйця, зелень, кефір, йогурт.

Ось меню дієти :

  • сніданок - молочний або кисломолочний напій(одна склянка);
  • обід - картопляне пюре, можна додати кабачки або гарбуз, з молоком;
  • вечеря - салат з картоплі, яйця, зелень і будь-яка рослинна олія.

Такої дієти дотримуватися складно, до того ж вона незбалансована. Тому, якщо хочете худнути повільно, але вірно, краще вибрати тривалий варіант.

Десятиденна дієта дозволяє їсти усі корисні продукти. Обов'язково треба їсти картоплю під час обіду - запіканки, пюре, в мундирах. Вживання солодощів треба різко скоротити, хліби треба їсти менше.

Ось приблизне меню такої дієти :

  • уранці - будь-яка каша з ягодами, яйце і зелений чай;
  • перекушування - сухофрукти або склянка молока;
  • обід - суп, пюре з картоплі і риба або запіканка з овочів і сиру, і салат, компот або морс;
  • підвечірок - сирок або фрукти;
  • увечері - морепродукти з овочами і склянка кефіру або йогурт.

Меню може бути абсолютне будь-кому, головне, є в обід картопляне блюдо.

Що приготувати з картоплі для дієти?


Насправді є багато дієтичних блюд з картоплі, а не тільки пюре і картопля «в мундирах». Спробуйте, вам обов'язково щось сподобається.

Картопля з розмарином

Десять картоплин вимити і розрізати на декілька частин. Змішати щіпку великої солі, півчайної ложки розмарину, трохи чорного перцю. Обсыпать сумішшю картоплю і сбрызнуть маслиновою олією. Викласти на деко і запікати десять хвилин при 220 градусах, потім зменшити жар до 180 градусів і продовжувати запікати до готовності.

Рагу

П'ять картоплин, три морквини, дві цибулини, скибочка гарбуза, два баклажани і по 200 г цвітної і брюссельської капусти крупно нарізувати. Спочатку загасити баклажани, гарбуз і моркву, окремо загасити лук і картоплю. Капусту відварити окремо. Потім змішати усі овочі і додати два дрібно нарізаних помідора, посолити. Гасити до готовності. Трави можна додати за смаком.

Суп-пюре

Легкий і ситний суп дуже просто готувати. Дві картоплини, невеликий шматок гарбуза, невелику цибулину зварити(але можна і запекти, тоді бажано додати майоран або розмарин). Потім збити погружным блендером. Посолити і посипати нарубаною зеленню. Чим більше зелені, тим краще.


Отже, картопля, дійсно, допомагає худнути, а нежирні і некалорійні блюда з картоплі теж бувають смачними і різноманітними. Тому, якщо любіть цей овоч, худніть на картопляних дієтах.


Надрукувати