Лосось, запечений з клементинами

Лосось, запечений з клементинами

Якщо ти читаєш наш розділ «Фитнес і Здоров'я», то напевно знаєш, що лосось відноситься до продуктів від яких ростуть м'язи. А тому, черговий рецепт з лососем не буде зайвим. Тим паче, що це ще і неймовірно смачно! Відразу хочу попередити, що якщо ти такий же «ерудит», як я, то нехай слово «клементин» тебе не лякає. Цих клементинів в супермаркетах повно і влітку і зимою. Клементин представляє з себе гібрид мандарина і апельсина, я ж завжди, коли його купував, то вважав, що це якийсь заморський мандарин, що від частини так і є. Але, якщо цих клементинів немає в найближчому магазині, спробуй зробити з мандаринами або навіть з апельсинами.

Інгредієнти:


3 клементина(мандарина);

2 цибулини, кріп;

філе лосося, 500 г(з шкірою);

2 ст.л. маслинової олії;

соль-по смаку.

Розігріти духовку до 200 С. Відрізувати 2 листи фольги довгою приблизно по 50 см Покласти фольгу на деко,(чи у форму), один лист на іншій, так, щоб вийшов хрест.

Клементини(чи мандарини) нарізувати кільцями, з одного мандарина повинне вийти 4-5 кілець. Розкласти кільця мандарина на фольгу в один шар. Додати крупно нарізану цибулю і гілки кропу. Згори покласти феле лосося, сбрызнуть його маслиновою олією і трохи посолити.

Вільні кінці фольги з'єднати у вигляді куполу, так, щоб над рибою був вільний простір, тобто вона не повинна стикатися з фольгою.


Випікати лосось в духовці приблизно 25-30 хвилин. Після закінчення часу дістати з духовки і дати постояти 5 хвилин, а потім відкрити фольгу.

Смачного, чувак!


Надрукувати