Як вийти із зимівлі? Секрети бадьорості

Як вийти із зимівлі? Секрети бадьорості

Весна йде, весні дорогу! І щоб по цій дорозі крокувати упевнено і бадьоро, а відчуття польоту було не лише в душі, але і сама хода стала такою, що летить — самий час замислитися над тим, як здригнутися від зимівлі. Пропоную вам перевірені особистим досвідом секрети бадьорості, ефективні і дуже бюджетні.

У весняний період дуже доцільно підтримати імунітет природними адаптогенами(женьшень, елеутерокок, лимонник). Я завжди використовую настоянку женьшеню. Вона рятує мене не лише в період фізичного безсилля, але і відмінно бореться з простудними захворюваннями, і особливо хороша для їх профілактики. Аптечна пляшка женьшеню коштує копійки, а ефект відчуємо вже з першого дня застосування!


Холодна вода — живильна сила! Вона допомагає нам прокинутися, прогнавши залишки в'ялої сонливості, підбадьоритися і подивитися на світ яснішими очима. Умивання, обливання або обтирання холодною водою хороші не лише в косметичних цілях. Під впливом контрастно низької температури покращується кровоотток в дрібних посудинах, кровонаповнення внутрішніх органів. Як наслідок, підвищується працездатність і активність.

Додайте у водно-косметичні процедури пілінг кавовим скрабом . Легко здійснима в домашніх умовах, ця процедура ніскільки не поступається дорогим салонним програмам тонізації і оновлення клітин шкіри. Розбавте кавову гущу невеликою кількістю води, декількома краплями маслинової олії, меду. Для пом'якшення скраба я додаю в нього і вівсяні пластівці. Приємний масаж і збадьорюючий кавовий аромат подарують вам задоволення, і гладка, як у немовляти, шкіра вам забезпечена.

Поки ми рухаємося — ми живемо! Тривалі прогулянки на свіжому повітрі, зайняття в залі, спортом, танцями, басейн. Енергія, що витрачається на улюблену справу, повертається бумерангом у вигляді небувалого приливу сил і настрою. Активний відпочинок допомагає набагато швидше відновити сили, ніж просте лежання на дивані.

Додаткове підживлення організму забезпечить нам щасливе меню. Воно складається з продуктів, що додають енергію, і в силу своїх корисних складових заповнює запас мінералів, антиоксидантів, амінокислот. Лідерами продуктів, що підвищують життєвий тонус, є горіхи, банани, шоколад(гіркий), зелений чай, гречка, фініки.

Втому, що накопичилася, і сірість зимових буднів розбавляємо яскравими фарбами. Очолює позитивні кольори, безумовно, помаранчевий. Відтінки цієї соковитої колірної гамми асоціюються з веселощами, радістю оптимізмом і товариськістю. Він дає відчуття випромінюваній сонячній енергії і тепло. Цей колір недаремно використовують при лікуванні депресій. Додайте у свої особисті речі(гардероб, аксесуари або просто предмети ужитку) яскраву і улюблену за кольором фарбу. Від цього на душі стане радужнее і вам, і що оточує.

Саме навесні варто змінити звичну колію, рутину справ і турбот, внести новизну. Нове хобі, захоплення, книга, зачіска, любов, врешті-решт. Дивуйтеся і пізнавайте це життя наново, погляньте інакше на свій внутрішній світ. І це відчуття себе на порозі чогось нового — перспективного або швидкоплинного — дає потужний емоційний підйом і блиск в очах.